Bireysel Yemleme Sistemleri

 

Ayrıntılı bilgileri www.automilk.com.tr adresinden elde edebilirsiniz.

Sürü içerisinde farklı verim kapasitelerine sahip hayvanlar bulunmaktadır. Süt ineklerinden genetik kapasitesi çerçevesinde en yüksek verimi elde etmek, besin madde ihtiyaçlarının eksiksiz ve aşırıya kaçmadan karşılanması ile mümkündür.

Ancak hayvanların toplu olarak beslenmesi sebebiyle bazı hayvanlar yetersiz beslenirken, bazılar aşırı beslenmektedirler. Bu durum sürünün süt verimini olumsuz etkilemekte, sürüdeki vücut kondisyon üniformitesini bozmakta (bazı hayvanların çok zayıf, bazı hayvanların çok yağlı olması), hayvanları metabolizma hastalıklarıyla ve dölsüzlük problemleriyle karşı karşıya bırakmaktadır.

Bireysel Yemleme Kabinleri ile her bir hayvan için ayrı ayrı yemleme yapılmaktadır. Verimlerine uygun miktarda ilave yem, otomatik olarak günlük öğünler halinde hayvanlara sunulmaktadır. Ayrıca iştahsızlıktan dolayı yemleme kabinine uğramayan hayvanlar da kolaylıkla ve zamanında tespit edilebilmektedir. Bireysel Yemleme Kabinleri doğrudan fabrika yemi harcamalarını azaltmak üzere tasarlanmıştır.

 

www.automilk.com.tr

Sürü Yönetim Yazılımı

Ayrıntılı bilgileri www.automilk.com.tr adresinden elde edebilirsiniz.

 

Modern Sürü Yönetim Yazılımı ile ...

 Sürü yönetim yazılımı ile tüm işleyişi takip etmenin ötesinde, uzaktayken de çiftliğinize internet üzerinden ulaşabilir ve hatta cep telefonunuz ile her şeyi kontrol edebilirsiniz.

Devamını oku: Sürü Yönetim Yazılımı

Besi Hayvancılığı

Ayrıntılı bilgileri www.automilk.com.tr adresinden elde edebilirsiniz.

Ülkemizde hayvancılık ve özellikle besi hayvancılığına dönük teknoloji hizmeti çok düşük düzeylerdedir. Algan Yazılım ve Bilişim olarak bu açığı kapatmak üzere çiftçilerimize yönelik ürünler üretme çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Besi hayvancılığına yönelik ürünlerimiz:

 

Bilgisayar yazılımı

Yem tüketim verileri, üretim bilgileri, muayene takipleri ve mali süreçlerin takip edilebildiği bilgisayar yazılım sistemidir. Besi çiftliklerine özel olarak hazırlanmış ERP programı olarak sunulmaktadır. Talep edilmesi durumunda giriş-çıkış kontrolü, otomatik kantar ve ayırma kapısını kontrol edebilecek modüller ile sunulmaktadır. Böylelikle çiftlikte düzenli olarak verim analizi yapılması, canlı ağırlık miktarının anlık ölçümü mümkün olmaktadır.

Küçük Baş Giriş - Gıkış Kontrolü

Küçük baş hayvancılığında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de sürünün düzenli olarak sayılamamasıdır. Zaman içerisinde yaylada kalan ya da yasa dışı şekilde kaybedilen hayvanlardan çiftlik sahibi ancak haftalar sonra haberdar olabilmektedir. Geliştirdiğimiz çözüm ile giriş ve çıkışlarda her gün otomatik olarak sayım yapılmakta ve yaşanan kayıplar anında cep telefonları üzerinden SMS olarak gönderilebilmektedir. Ayrıntılı bilgi için www.automilk.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Siteye ulaşmak için buraya tıklayın. Ayrıntılı bilgi edinmek ve bize ulaşmak için lütfen buraya tıklayın.

Otomatik Kantar

Besi hayvancılığında yaşanan bir diğer sıkıntıda üretimin verimliliğinin ölçülmesine yönelik otomatik kantarlardır. Algan Yazılım ve Bilişim olarak geliştirdiğimiz sistem ile hayvanlar meraya çıkışlarında ya da çiftlikte uygun görülen bir alana kurulacak sistemle hayvanların geçişi sırasında ağırlıklarının otomatik olarak ölçülmesi ve bilgisayar sistemine kaydedilmesidir. Böylelikle her hafta hatta istenirse her gün ölçümler kolaylıkla yapılabilir ve anında bilgisayar sistemine otomatik kaydedilerek istenildiği gibi raporlanabilir. Ayrıntılı bilgi edinmek ve bize ulaşmak için lütfen buraya tıklayın.

Ayırma Kapısı

Çiftliklerin günlük işleyişinde sağlık kontrolü ve satış gibi işlemlerde hayvanların sürüden çekilmesi gerekmektedir. Ayırma kapısı, bilgisayarlı sistemden girilen hayvan listesini geçiş sırasında otomatik olarak başka bir alana ayrılmasını sağlamaktadır. İşçilik masraflarında önemli bir düşüş sağlayan ve sürünün huzursuz olmasını kolaylıkla engelleyen sistem hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve bize ulaşmak için buraya tıklayın.

 

www.automilk.com.tr

Süt Sağım Sistemleri

 

 

 

Ayrıntılı bilgileri www.automilk.com.tr adresinden elde edebilirsiniz.

İneklerinizin süt verimlerini artırmanın çok önemli yöntemleri vardır. Evet tecrübeli bir çiftçisiniz, peki ya çalışanlarınız? Çiftliğinizde her şeyi kontrol etmeniz gerekiyorsa, tüm süreçleri otomatikleştirmelisiniz. 

 

Verim Takibi

Her bir hayvanınızın ayrı ayrı günlük süt verilerini görebilmelisiniz. Böylelikle ani süt düşüşlerinde sorunu araştırma yoluna gidebilirsiniz. Belki çobanınız acele etti sağım bitmeden çıkardı belki de hayvanda daha başka bir hastalık var. Ama öncelikle bu sorunu yakalabilmelisiniz. Bu amaçla süt takip panellerine göz gezdirmelisiniz.

İlaç ve Hastalık Yönetimi

Veteriner hekimlerin tavsiyesi ile ilaç kullanıyorsunuz. Ancak ilaçların yan etkileri sebebiyle sağımda sütün ayrılması gerekiyor. Kaç gün süreyle süt ayrılacağını belirterek sistemin çobanı otomatik olarak istenen tarihe kadar uyarmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için güçlü bir yazılıma ihtiyacınız var. Bu yazılım ne işe yaramayacak kadar basit olabilir, ne de kullanılmayacak kadar karmaşık. Anadolu çiftçisine özel olarak hazırlanmış yazılımsistemimizi incelemelisiniz.

Düzenli Sürü Büyümesi

Düzenli sürü büyümesini yakalayabilmek için kızgınlığı zamanında yakalamalısınız. Bunun için pedometre olarak adlandırılan hareketlilik takibini kesinlikle incelemesiniz.

Bireysel Yemleme 

En büyük maliyetiniz yem harcamalarıdır. Her hayvanın verimine göre doğru miktarda yemlemesini temin edemiyorsanız Otomatik Yemleme Makinesini göz gezdirmelisiniz. Maliyetini sadece 18 ayda çıkarak bireysel yemleme sistemleri ile artık yemleme sizin için sorun olmayacak. Yem tüketimini her bir hayvan için ayrı ayrı inceleyebilirsiniz.

 

www.automilk.com.tr

Hayvancılıkta RFID Çözümleri

 

Ayrıntılı bilgileri www.automilk.com.tr adresinden elde edebilirsiniz.

 

Hayvancılıkta bulunduğunuz alana göre RFID uygulamaları önemli farklılıklar içermektedir. Örneğin süt üretiminde hayvanların yaşam süresi yıllarla ifade edilmektedir. Bu durumda uygulanacak RFID çözümü uzun ömürlü olmalıdır. Ancak besi çiftliklerinde yaşam süresinin kısa oluşu, mali yükleri daha uygun çözümleri zorunlu kılmaktadır.

 

Besi Hayvancılığında RFID kullanımı Büyük ya da küçük baş olsun ilk akla gelen kullanım kulak küpelerinde RFID Tag kullanımıdır. Ancak hayvanların kimliklendirmesinin ne amaçla yapıldığı, nasıl bir senaryoda kullanılacağı büyük önem taşımaktadır. Hayvanlara takılan kimliklerin ne sıklıkla okunacağı, ne kadar sürede okunması gerektiği gibi ihtiyaçlar çözüm yöntemini değiştirmektedir.

Eğer 4000 küçük başlık bir sürüyü, günlük ağıla giriş çıkışlarında okumak ve böylelikle olası kayıpları aynı gün içerisinde belirleyerek çobanlarınızı kontrol altına almak istiyorsanız, küpelere uygulanacak RFID Tag'leri sizin için tam bir kabusa dönüşecektir. Diğer taraftan 3-4 ayda bir hayvanları resmi süreçler için takip edilmesinde yüz binlerce hayvanı etiketleyeceksiniz maliyeti en düşük seviyede tutmak önemli bir hedef olacaktır. Daha ayrıntılı bilgiyi www.algantarim.com adresinden elde edebilirsiniz. İletişime geçmek için lütfen tıklayın.

Süt Üretiminde RFID Kullanımı Süt hayvancılığında verimin ölçülmesine yönelik öncelikle hayvanların sağımhane girişinde tanımlanması gerekmektedir. Bu amaçla ayak ya da boyuna uygulanan kemerler ile etiketlendirme %100 okuma performansı ile sağlanmıştır. Sağımhane girişinde tanımlanan hayvan, yerleştiği padokta yapılan süt ölçümü ile eşleştirilerek süt verimleri takip edilebilmektedir.

 

 

www.automilk.com.tr

Hayvancılık Sektörü İçin Çözümlerimiz

  • Sürü Yönetim Sistemleri
  • Sürü Yönetim Yazılımı
  • Rasyon Hazırlama Programı
  • Pedometre
  • Süt Takip Paneli
  • Kemer Kimliklendirme
  • Bireysel Yemleme
  • Sağım Odaları
  • El Terminalleri
  • Mastisit Pençesi
  • Herkes İçin Pedometre

Daha Fazlası

EBYS Çözümlerimiz

  • Elektronik Belge Yönetim Sistemi
  • İş Akışı Yönetimi
  • Hukuk İşleri Modülü
  • Meclis ve Encümen Modülü
  • Multimedya Arşivi
  • Dinamik Cari Arşiv
  • Belge Takip Sistemleri
  • Mobil Uygulama
  • Ayıklama - İmha
  • E-imza ve Mobil İmza


Daha Fazlası